6331 sayılı iş kanununa göre yeni işe başlayan her çalışan mutlaka işe giriş muayenesi olmalıdır. İş ortamında oluşabilecek meslek hastalıklarının gelişimini izlemek için bu muayenenin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde gelişen mesleki rahatsızlıkların sebebi belirlenemeyecektir. Çalışacağı iş koluna uygun sağlık durumuna sahip olup olmadığı ise bu raporda belirtilir.
Sağlık raporu
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporu
Havuz testleri
Yüksekte çalışabilir raporu
Yol belgesi
AKCİĞER FİLMİ:
Akciğer grafisi göğüs hastalıklarının çoğunda temel tanı aracı olarak kullanılmaktadır. Günümüzde gelişen sanayi ile birlikte mesleki akciğer hastalıkları yönünden değerlendirirsek, tüm meslek hastalıkları arasında sıklık açısından birinci sırada yer almaktadır. İşyerlerinde gaz, toz, duman ve kimyasallara maruz kalan kişilerde akciğer kanseri ve akciğer hastalıklarına yakalanma riski yüksektir. Bu risk sonradan tedavisi zor veya imkânsız olabilecek hastalıklara yakalanma risklerinin, değerlendirilebilmesi amacıyla uygulanır.
(SFT) SOLUNUM FONKSİYON TESTİ :
Spirometrik inceleme, akciğer fonksiyonlarını değerlendirmede kullanılan temel test yöntemidir. Akciğer hastalıklarının tanısında, hastalığın şiddetini ve tedaviye yanıtını saptamada, cerrahi müdahalenin uygun olup olmayacağına karar verilmesinde, meslek hastalıklarının tanı, tarama ve maluliyet değerlendirilmesinde rutin olarak kullanılır.
ODYOMETRİ (İŞİTME TESTİ):
İşitmenin ölçülmesi ve işitme fonksiyonlarının değerlendirilmesine odyometrik muayene denir. Genel olarak odiometrik testler adı verilen işitme testleri kulak hastalıklarının değerlendirilmesinde ve işitme sağlığının takip edilmesinde son derece önemlidir. Hastalığın teşhisinde ve tedavisinin belirlenmesinde, bu testlere sıklıkla başvurulmaktadır
PORTÖR TARAMALARI:
Gaita Kültürü (Salmonella ve Shigella yönünden)
Dışkının mikroskobik incelenmesi (Entamoeba, histolytica kistleri, giardia lamblia kistleri ve helmint yumurtaları yönünden)
Boğaz ve Burun Kültürü (Staphylococcus aureus yönünden)
Akciğer Grafisi (Tüberküloz yönünden)
Hepatit B Taraması
GÖZ TARAMALARI:
Çalışanların yaptıkları işler için görme kalitesi açısından Uygun olup olmadıklarını anlamak için rutin göz kırılma kusuru taramaları yapılmalıdır. Kırılma kusuru taramalarını bu iş için üretilmiş özel bir cihazla (Otorefraktometre) iş yerinizde pratik bir şekilde yaparak, sonuçları göz uzmanları tarafından değerlendirilir.
EKG (ELEKTROKARDİYOGRAFİ):
Elektrokardiyografi(EKG), kalbin kulakçık ve karıncıklarının kasılma ve gevşeme evrelerini, kalbin uyarılması ve uyaranın iletilmesi sırasında ortaya çıkan elektriki aktiviteyi milimetrik kâğıt üzerine yazdırma temeline dayanan bir muayene yöntemidir. Kalbin elektriksel haritasının resmidir. Ayrıca EKG ile kalbin şekli hakkında bilgi edinilebilinir.
LABORATUVAR TETKİKLERİ:
Takip parametreleri olarak kullanılan ve modern laboratuvarlarımızda yapmakta olduğumuz laboratuvar testleri
- Hemogram (Tam Kan Sayımı)
- TİT (Tam İdrar Tahlili)
- İdrarda Kurşun
- Kanda Kurşun
- Kan Grubu
- Karaciğer Fonksiyon Testleri
- HBs Ag
- Anti Hbs
- HCV
- HIV Testi
- Total Kolesterol
- Trigliserid
- Sedimantasyon
- Üre
- Kreatin
- İdrarda Fenol
AŞILAR
- Tetanoz Aşısı
- Grip
- Sarılık
*Talep ettiğiniz diğer rapor ve tahliller kurumumuzda yapılmaktadır.
TETKİKLERİN TAMAMI KENDİ BÜNYEMİZDEKİ LABORATUVAR VE GÖRÜNTÜLEME MERKEZİMİZDE YORUMLANMAKTADIR.